Terugblik op vier turbulente jaren

KVBK lezing minister Hennis

Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert houdt op dinsdag 18 april in Den Haag een lezing voor de Koninklijke Vereniging ter Beoefening van de Krijgswetenschap.

De verkiezingen voor de Tweede Kamer van 15 maart markeerden het einde van de ambtstermijn van de minister – een termijn waarin veel is gebeurd, zowel in de missiegebieden als in Nederland. Zo levert Nederland vanaf april 2014 een significante bijdrage in Mali, gelijktijdig met de missie in het Midden-Oosten en de strijd tegen IS.

Naast de inzet van militairen in missiegebieden hebben ook het personeel en de bedrijfsvoering de nodige aandacht van de minister gevraagd. Alleen de minister kan een inkijk geven in de soms moeilijke afwegingen die zij, dan wel het kabinet, hebben moeten maken. Intussen is er een trendbreuk in het denken over Defensie waarneembaar en dat heeft een stijging van het budget tot gevolg.

Datum: dinsdag 18 april 2017

Locatie: Perscentrum van het Plein-Kalvermarktcomplex, Kalvermarkt 38, Den Haag

Programma:          

16.00 uur               ontvangst in de Leeuwenkuil, Kalvermarkt 32, Den Haag

16.30-17.00 uur    lezing in het Perscentrum

17.00-17.30 uur    Q&A in het Perscentrum

17.30-18.30 uur    borrel in de Coffee Corner

Aanmelden voor de lezing kan door een mail te sturen naar de secretaris van de KVBK, majoor Daan Boissevain: D.Boissevain.01@mindef.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer of mailadres en huidige functie of door te bellen met 06-30858838. Toegang is alleen mogelijk met een geldig legitimatiebewijs of een defensiepas.