Lezing ‘Stand van zaken van het project F-35’

F-35

De KVBK organiseert de lezing 'Stand van zaken van het project F-35 en de invloed van de F-35 op het luchtoptreden en het CLSK'. Sprekers zijn kolonel Marco Kievit en kolonel Johan van Deventer.

Het Nederlandse projectteam is na het besluit om de F-35 aan te schaffen intensief betrokken bij de ontwikkeling en de testen van het type. De eerste twee F-35’s zijn inmiddels geleverd en worden in de Verenigde Staten uitgebreid gevlogen, de overige 35 volgen in de komende jaren. Kolonel Marco Kievit zal vertellen over de stand van zaken van het project en de uitdagingen daarbij.

De F-35 biedt totaal andere capaciteiten dan de F-16. De invoer zal leiden tot een andere wijze van optreden en ruimere mogelijkheden voor onder meer het verzamelen van informatie. Ook de organisatie van het Commando Luchtstrijdkrachten zal zich moeten aanpassen. Kolonel Johan van Deventer zal hierover de laatste inzichten delen.

De bijeenkomst vindt op maandag 20 november plaats in het Perscentrum van het Plein Kalvermarkt Complex, Kalvermarkt 38, Den Haag.

Programma:  

16.00-16.30 uur  ontvangst in de Leeuwenkuil

16.30-17.30 uur  lezing in het Perscentrum

17.30-18.30 uur  borrel in de Coffee Corner

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar D.Boissevain.01@mindef.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer, mailadres en huidige functie of door te bellen met 076-5447337. Toegang is alleen mogelijk met een geldig legitimatiebewijs of een Defensiepas.