Minister neemt handboek Krijgsmacht in ontvangst

Minister Bijleveld neemt het boek Krijgsmacht in ontvangst

De herziene uitgave van het handboek Krijgsmacht. Studies over de organisatie en het optreden is uitgereikt aan minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten.

Ruim dertig auteurs leverden bijdragen aan de bundel, die bedoeld is als bron voor onderwijs en wetenschap. De eerste versie van het handboek verscheen in 2004 en de herziene uitgave brengt de kennis rond de krijgsmacht op de nieuwste stand.

Het handboek valt uiteen in drie delen:

  • het bestel waarbinnen de krijgsmacht actief is;
  • de organisatie van de krijgsmacht, waaronder besturing en werkwijze;
  • inzet en optreden, inclusief het juridische perspectief.

Krijgsmacht is een co-productie van de Universiteit Leiden en de Koninklijke Vereniging ter Beoefening van de Krijgswetenschap.

De kernredactie werd gevormd door prof. dr. mr. Erwin Muller (hoogleraar Veiligheid en Recht Universiteit Leiden), generaal-majoor drs. Ivo de Jong (voorzitter KVBK), brigade-generaal prof. dr. mr. Paul Ducheine (hoogleraar Military Law of Cyber Security and Cyber Operations Universiteit van Amsterdam en NLDA) en brigade-generaal b.d. prof. em. Hans Bosch (voormalig hoofdredacteur Militaire Spectator).

Foto: De kernredactie bood het boek op 21 december aan. Van links naar rechts: Hans Bosch, Paul Ducheine, minister Bijleveld, Ivo de Jong, Erwin Muller.  

Boekgegevens:

Krijgsmacht. Studies over de organisatie en het optreden

Alphen aan den Rijn (Wolters Kluwer) 2018

ISBN: 9789013145816

904 blz.

Verkrijgbaar vanaf 18 januari 2018